روز جهانی کودک مبارک
تاریخ درج : [1394/07/24] [11:12:22 PM]
روز جهانی کودک مبارک

خلاصه :

آموزش با کیفیت حق همه کودکان است بیانیهء انجمن پژوهشهای آموزشی پویا به مناسبت روز جهانی کودک

مشروح :

به نام دوستدار کودکان

آموزش با کیفیت حق همه کودکان است

بیانیهء انجمن پژوهشهای آموزشی پویا

به مناسبت روز جهانی کودک

شانزدهم مهر ماه یکی از روزهای جهانی کودک است . در بسیاری از کشورهای جهان به مناسبت این روز برنامه هایی برای کودکان و با کودکان اجرا می شود .

ویژگی این روزهمزمان بودن آن با بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی است . به مناسبت این هم زمانی ، روز جهانی کودک

فرصتی است تا به اساسی ترین حق کودکان یعنی بر خورداری از آموزش بپردازیم و در مورد راهها و روشهای دستیابی به آن بیندیشیم.

حق آموزش از این رو از اساسی ترین حقوق کودکان است که برخورداری از آن راه را برای دستیابی به سایر حقوق هموار می سازد.کودکی که از حق آموزش بهره منداست می تواند با آگاهی ازسایرحقوق خود برای تحقق آنها همراه با بزرگسالان ، مشارکت فعال داشته باشد .

کودکان به علت شرایط خاص سنی خود نمی توانند به تنهایی به حقوق خود از جمله آموزش دست یابند و نیاز به اقدامات جدی بزرگسالان دارند .

در ارتباط با برخورداری از حق آموزش دو مشکل اساسی در جامعه ما وجود دارد :

-          گروهی از کودکان عمدتا" به دلیل اقتصادی و اجبار به کار و گروه دیگر به علت مهاجر و پناهنده بودن از تحصیل باز می مانند و گودکان باز مانده از تحصیل را شکل می دهند .

-          کیفیت آموزش و پرورش موجود از نظر محتوای کتابهای تدریس وارتباط معلمان و دانش آموزان با چالشهای جدی روبروست .

ویژگیهای آموزش و پرورش با کیفیت در ماده 26 پیمان نامه حقوق کودک که جمهوری اسلامی ایران آن را پذیرفته است ، آورده شده است:

« رشد شخصیت ، استعدادها و توانایی های جسمی و ذهنی ، افزیش احترام به حقوق بشروآزادی های اساسی، افزایش احترام به هویت فرهنگی ، زبان و ارزش های ملی کودک ، آماده سازی کودک برای زندگی مسئولانه در جامعه ای آزاد با روحیه تفاهم ، مدارا ،برابری زن و مرد ، دوستی میان همه مردمان و گروههای قومی ، ملی، مذهبی ، افزایش احترام به محیط زیست طبیعی »

سازمان علمی – فرهنگی یونسکو ، در اهداف آموزش و پرورش در قرن 21 ، آموزش با کیفیت را چنین توضیح می دهد :

-          آموختن برای یاد گرفتن

-          آموخن برای بکار بردن

-          آموختن برای زندگی کردن

-          آموختن برای با هم زیستن

انجمن پژوهشهای آموزشی پویا با توجه به اهداف و وظایف خود خواستار تعامل و مشارکت اصولی سازمانهای غیر دولتی با یکدیگر و با وزارت آموزش و پرورش است تا از این طریق بتوان کودکان بازمانده از تحصیل را به چرخه آموزش بازگرداند و به بهبود وضعیت آموزش و پرورش کودکان یاری رساند .

هیات مدیره انجمن پژوهشهای آموزشی پویا

پیام کودکان جهان با نشست ویژه سازمان ملل متحد برای کودکان بیش از یک دهه از این پیام پر بار می گذرد اما نه تنها رویای کودکان برای ایجاد جهانی شایسته تحقق نیافته است بلکه هر روز شاهد افزایش خشونت ، جنگ ، مهاجرت ، آوارگی ، فقر و شرایط نامناسب زندگی کودکان هستیم . با این امید که مروراین پیام ما را در راه ایجاد جهانی شایسته برای کودکان استوارتر سازد .

دنیایی شایسته برای ما.

ما کودکان جهانیم.

ما قربانیان استثمارو آزاریم.

ما کودکان جنگیم .

ما یتیمان و قربانیان ویروس HIV و ایدز هستیم.

ما از آموزش و بهداشت با کیفیت محرومیم.

ما قربانیان تبعیضات سیاسی ، اقتصاصی ، فرهنگی ، دینی و محیطی هستیم .

ما کودکانی هستیم که به صدای آنها گوش داده نمی شود : وقت آن فرا رسیده است که ما نیز به حساب آییم

ما خواستار دنیایی شایسته برای کودکانیم چرا که دنیایی شایسته برای همگان است.

در چنین دنیایی :

به حقوق کودکان و نوجوانان احترام گذاشته می شود :

·         دولت ها و بزرگسالان تعهد واقعی و موثردر برابر مفهوم حقوق کودک داشته ومفاد پیمان نامه حقوق کودک را به اجرا می گذارند.

·         محیطی امن و سالم برای کودکان و نوجوانان ، خانواده ها ، جوامع محلی و ملت ها وجود خواهد داشت .

استثمار، آزار و خشونت پایان می یابد :

·         قوانین مربوط به حمایت از کودکان در بربر استثمار وآزار ، تصویب و توسط همگان اجرا می شود .

·         مراکزو برنامه هایی ایجاد می شوند که زندگی کودکان قربانیرا نوسازی می کنند .

جنگ پایان می یابد :

·         سران جهان در گیریها را از طریق گفتگوی صلح آمیز و نه اعمال زور حل می کنند .

·         کودکان آواره و قربانی جنگ از همه لحاظ مورد حمایت قرارگرفته و از امکانات مساوی همچون سایرکودکان برخوردار می شوند .

·         دنیا خلع سلاح و تجارت اسلحه حذف شده ، استفاده از کودکان سرباز پایان می یابد .

مراقبت های بهداشتی و درمانی در دسترس همگان قرار می گیرد :

·         دارو های حیاتی ودرمان برای همه کودکان ، قابل دسترس و در استطاعت مالی آنان می باشد .

·         مشارکتی پایدار و قابل پیگیری بین همه اقشار جامعه به منظور ارتقای سلامت کودکان و نوجوانان ایجاد می شود .

بیماری ایدز و ویروس HIV  ریشه کن می شود :

·         نظام آموزشی ، برنامه های پیشگیری از HIV  را شامل می شود .

·         مراکز رایگان آزمایش و مشاوره برای این بیماری وجود خواهد داشت .

·         اطلاعات در باره بیماری ایدز و ویروس HIV   بطور رایگان در اختیار عموم قرار خواهد گرفت .

صدای کودکان  :

صدای شادمان کودکان

ترانه بهار زندگیست

نگاه مهربان کودکان

زلال چشمه سار زندگیست

طلوع خنده های کودکان

تبسم شکوفه های زندگیست

فقط همان صدای کودکان

صدای آشنای زندگیست

« محمود کیانوش »

پیام بانکی مون دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی صلح   ( تاریخ انتشار 11مهر ماه 1394)

21 سپتامبر 2015 برابر با 20 شهریور 1394

امسال روز جهانی صلح با بحبوحه خشونت مرگبار و در گیری های بی ثبات کننده در سراسر جهان مصادف است . به جای تسلیم در برابر نا امیدی ، مسئولیتی مشترک بر عهده داریم مبنی بر در خواست خاتمه وحشی گری گریز از مجازات که متداول شده است .

اینجانب همه جناح های درگیر را فرا می خوانم تا سلاح های خود را زمین گذاشته و آتش بس جهانی را رعایت کنند .به آنان می گویم : کشتار و تخریب را متوقف و فضایی برای صلح پایدار فراهم کنید ، گر چه ممکن است این رویا دور از واقعیت بنظر رسد اما رویای صلح در زندگی مردم در همه جا تداوم دارد . برای تحقق این رویا هیچ گروهی مصصم تر از جوانان امروز نیستند . آنان بخشی ازپر جمعیت ترین نسل جوانان تاریخ بوده که آگاه تروبیش ازهرزمان با هم درارتباط هستند واینجانب همه دولت ها را ترغیب می نمایم به منظور تحقق کمک های بالقوه وسیع جوانان صلح ساز جهان ، سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند .

باید همه شرکایی که آرمان صلح را به اشتراک می گذارند به شکلی هم زمان بسیج کنیم سازمان های غیر دولتی ، گروه های اعتقادی و شرکت ها ، همه در پرورش پیشرفت اجتماعی ، حفاظت از محیط زیست و ایجاد جهانی صمیمانه تر و صلح آمیز تر نقش دارند ، ارزش این همکاری موضوع این روز است : همکاری برای صلح ، کرامت برای همه ، ما در زمانی مخاطره آمیز زندگی می کنیم ،

اما این دوران عصر وعده بزرگ نیز هست ، طی چند روز آتی رهبران سراسر جهان در سازمان ملل محتحد گرد هم خواهند آمد تا دستور کار2030  که برنامه 15 ساله ما برای دسترسی به توسعه پایدار است را مورد پذیرش قرار دهند . این برای نوید یک زندگی شرافتمندانه برای همه ضروری است ، در جایی که فقر به تاریخ می پیوندد و صلح در الویت قرار می گیرد :

اجازه دهید در این روزجهانی ، در تعیین اینکه ما 70 سالگی سازمان ملل متحد را جشن می گیریم ، فرصت را برای دستیابی به هدف بنیادی این سازمان غنیمت شماریم ، نسل های آتی را از بلای جنگ نجات دهیم .

منبع : مدیر سایت

.............................................

.............................................  نظرتان درباره چگونگی عملکرد وب سایت چیست؟

.............................................

بازدید از این صفحه : 1110 مرتبه

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به انجمن پژوهاش های آموزشی پویا می باشد.
طراحی و پیاده سازی : هست نما